Familiedag DCD 2024

20230049 Familiedag DCDStichting Balans organiseert op zondag 25 febuari 2024 een middag voor kinderen met DCD en hun gezin. 

Gezinnen ontmoeten elkaar tijdens deze middag en de kinderen met DCD staan op deze dag op een positieve manier centraal. Er is betrouwbare informatie voor ouders en kinderen over DCD. Interactieve workshops dragen bij aan een positief zelfbeeld en aan de kennis over DCD en het leren begrijpen van de impact.
Doordat het sociale netwerk om het kind meekomt en ervaart hoe het is om DCD te hebben kan er meer begrip ontstaan in de leefomgeving van het kind. 

DCD (Developmental Coordination Disorder) is een ontwikkelingsstoornis van de coördinatie van bewegingen die wordt vastgesteld door een revalidatiearts. Kinderen met DCD worden vaak als 'onhandig' omschreven. DCD komt voor bij vijf tot zes procent van de schoolgaande kinderen. Soepel bewegen, een bal gooien en vangen, fietsen, jezelf aan- en uitkleden, veters strikken, tandenpoetsen, billen afvegen, met mes en vork eten, met een pen schrijven, over een lijn knippen. Het lijkt allemaal heel gewoon dat kinderen deze vaardigheden leren, maar voor kinderen met DCD is dit niet zo.  DCD is een nog (steeds) niet erg bekende diagnose, daarom is een familiedag erg belangrijk. Wil je meer weten over DCD? Klik dan op de foto om op de website van Balans terect te komen.

Bijdrage JKF Kinderfonds samen met Fonds Heuff de Zeeuw € 2.400

CONTACTINFORMATIE

JKF Kinderfonds
Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem
telefoon: 026-3526981 
email: projecten@jkfkinderfonds.nl

Image