Topprestatie TeamNL Powerchairhockeyteam op WK 2022

20190058 PowerchairhockeyteamSportief was het een zeer succesvol project. Ondanks dat de uitvoering door de Coronapandemie een aantal keren (jaren!) uitgesteld moest worden, is door iedereen hard gewerkt om optimaal te presteren.

Nederland heeft uiteindelijk door fantastisch spel de finale van het WK bereikt, welke in de verlenging op het nippertje is verloren. De verloren finale was een tegenvaller, maar trots over de gehele prestatie overheerst bij iedereen. Samen winnen en verliezen vraagt veel flexibiliteit en doorzettingsvermogen van iedereen. Voor de spelers en begeleiders van TeamNL Powerchairhockey was dit toernooi een belangrijke ervaring, dat zeker een verdere positieve impact heeft op hun dagelijkse leven.

De positieve uitstraling en de doorzettingskracht van het Oranjeteam is voor velen een inspiratie. Waar het Powerchairhockeyteam is, wordt serieus gehockeyd, maar ook een feestje gevierd. Na een donkere periode waarin deze sport lang stillag, werd dit erg gewaardeerd.  Het team heeft veel volgers op de sociale mediakanalen en de WK wedstrijden zijn via de livestream door veel mensen bekeken.

Voor vooral jonge sporters uit onze doelgroep (maar ook hun ouders) zijn de prestaties van TeamNL Powerchairhockey een oranje stip aan de horizon. Het Powerchairhockeyteam hoopt dat het voor hen een motivatie is om ook te gaan hockeyen of een andere sporten te gaan beoefenen. Powerchairhockey bruist van alle kanten; het is snel, hard en stoer. Ondanks dat deze jonge sporters, met al hun kwetsbaarheden het niet altijd makkelijk hebben, is er niks zieligs aan. Tijdens het WK werd dit mooi in beeld gebracht via de livestream (terug te zien op via deze link op YouTube).

Bijdrage JKF Kinderfonds € 5.000

CONTACTINFORMATIE

JKF Kinderfonds
Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem
telefoon: 026-3526981 
email: projecten@jkfkinderfonds.nl

Image