Ruiterkamp VPG Opmeer was weer het hoogtepunt van het jaar voor de deelnemers

20220077 voltigerijden kleinDe weersverwachting was als 'zeer warm' (30+ graden) voorspeld. Dit betekende zeker voor de groepen waarbij begeleiding naast het paard meeloopt, om zoveel mogelijk in het bos de schaduw aan te houden. Naast het paardrijden was het bovendien ook mogelijk om voltige-rijden (gymnastiek op het paard) te beoefenen. Dit hebben ze met heel veel enthousiasme gedaan!

Het verloop van het programma is naar tevredenheid verlopen. De gewenste paarden en pony’s waren beschikbaar en de benodigde binnenruimten voor op- en afstijgen evenals de benodigde tillift (voor ruiters die dit niet zelf kunnen). 


Voor de vrijdagavond was een beestenspel in het Bargerbos gepland. Gebaseerd op paintball, liepen het 'beest' en de 'beestenzoekers' de kans om nat gespoten te worden. Bij de geldende temperaturen niet echt een straf!!
Op zaterdagochtend hebben de deelnemers boerengolf gespeeld bij een biologische boerderij in Holsloot. Het was erg leuk om te doen, maar wel een hele klus om met de rolstoelen door de weilanden van hole naar hole te gaan. 's Avonds vond de feestavond met muziek plaats, waarbij iedereen in zijn/ haar beestenoutfit diende te verschijnen. Er was een keur aan olifanten, leeuwen panters, spinnen, vlinders, en ga zo maar door te bewonderen.
Op zondagavond zijn er na de BBQ op het manegeterrein 3 zogenaamde escaperooms ingericht. Hierbij moest je door het oplossen van allerhande opdrachten punten verdienen en daardoor de sleutel van de escaperoom vinden.

Door vier dagen samen door te brengen is er weer een verdere integratie tussen ruiters en begeleiders ontstaan in een plezierige sfeer. De zelfstandigheid van de ruiters is ook verder vergroot door waar mogelijk taken bij de ruiters te leggen waarvoor in de reguliere lessen niet altijd tijd voor is. 

Lijkt het je leuk om volgend jaar ook mee te doen? Klik dan hier voor meer informatie.

Bijdrage JKF Kinderfonds samen met Fonds Heuff de Zeeuw € 2.100

 

CONTACTINFORMATIE

JKF Kinderfonds
Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem
telefoon: 026-3526981 
email: projecten@jkfkinderfonds.nl

Image