Wigwamvakanties

20210058 Wigwam vakanties 2021Het was een roerig jaar voor Stichting Wigwam vanwege de Coronapandemie en de watersnood in Valkenburg. Maar ondanks de woelige start in de zomer en de geldende coronaprotocollen, zijn de vakanties zeer succesvol verlopen. Veel ouders hebben hun dankbaarheid al tijdens de vakanties geuit, maar ook achteraf heeft Wigwam veel positieve reacties mogen ontvangen.

Op de Survivalweek na, hebben alle geplande vakantieweken door kunnen gaan. Het programma werd indien nodig aangepast aan de geldende maatregelen.
Voor de wintervakanties hield dat in dat er geen programma kon worden aangeboden voor de broertjes en zusjes (brusjes). Er mochten alleen activiteiten georganiseerd worden voor kinderen en jongeren met een beperking dus dat vereiste opnieuw een aanpassing, zowel voor de projectleiders, de vrijwilligers als de gezinnen. Door de grote creativiteit van de projectleiding werden er voor de brusjes toch activiteiten aangeboden in hun eigen accommodatie. Die konden ze dan samen met hun ouders in hun eigen ‘bubbel’ uitvoeren. Ook werden er digitale activiteiten aangeboden, waaraan iedereen Coronaproof kon deelnemen.

Er was dit jaar voor de vakanties dus veel extra voorbereiding en flexibiliteit nodig. Afgelopen jaar hebben, verdeeld over 7 locaties en 291 vakantieweken, 225 gezinnen aan een Wigwamvakantie deelgenomen. Er hebben in totaal 237 kinderen en jongeren met een beperking en hun 98 broertjes en zusjes vakantie kunnen vieren, mede mogelijk gemaakt door de hulp van meer dan 400 vrijwilligers!

Bijdrage JKF Kinderfonds € 10.000

CONTACTINFORMATIE

JKF Kinderfonds
Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem
telefoon: 026-3526981 
email: projecten@jkfkinderfonds.nl

Image