JKF Kinderfonds sponsort Heliolympics

Op 6 september overhandigde het JKF Kinderfonds aan Heliomare een cheque voor het organiseren van de Heliolympics. Leerlingen van Heliomare Onderwijs hesen de vlag, waarna Patricia Esveld (nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van Heliomare) de cheque in ontvangst nam van Ellen Hanselaar, directeur van het JKF Kinderfonds. Heliomare is bijzonder dankbaar voor de royale steun, daarmee is de organisatie van het gratis sportevenement voor mensen met een beperking een feit.

logo heliolympics 1

Ellen Hanselaar: “Het JKF Kinderfonds steunt projecten en wetenschappelijk onderzoek van organisaties die bijdragen aan de zelfstandigheid en autonomie van kinderen met een lichamelijke handicap. Tijdens de Heliolympics gaan meer dan 1000 kinderen met een beperking een sportieve uitdaging aan. Zij ontdekken nieuwe mogelijkheden en verleggen grenzen. Dit past precies bij onze doelstelling.”

Steun
Naast de steun van verschillende Nederlandse (paralympische) sporthelden, sponsoren en ambassadeurs, waaronder Gerard Kemkers en Peter Heerschop, is Heliomare bijzonder vereerd met de steun van het JKF Kinderfonds. Al sinds 1900 zet het JKF Kinderfonds zich in voor kinderen met een lichamelijke handicap. Het Fonds ondersteunt projecten en wetenschappelijk onderzoek van organisaties die bijdragen aan de ontwikkeling van deze kinderen. Zij doen dit in samenspraak met organisaties die zich inzetten voor deze groep kinderen en hun vertegenwoordigers. Een zorgvuldig beoordeling van de projecten staat bij het JKF Kinderfonds voorop.

Samen een gouden belevenis

De Heliolympics vinden plaats op diverse locaties in Noord-Holland van 22 september tot en met 6 oktober. Het evenement staat in het teken van overwinningen, teamspirit en het verleggen van grenzen. Tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking hebben de mogelijkheid om op een inspirerende manier diverse sporten te ontdekken, zoals boccia, boogschieten, tennis, klimmen, blokarten, suppen en atletiek.

Met de steun van het JKF Kinderfonds kunnen diverse onderdelen van de Heliolympics gefinancierd worden. Patricia Esveld, voorzitter Raad van Bestuur van Heliomare: “Door deze gift kunnen mensen met een beperking ervaren wat sport en bewegen doet met de gezondheid, leefstijl en vooral hoeveel plezier het geeft om samen te sporten. Dit is een enorme stimulans.”

Deelnemen

Iedereen met een beperking kan gratis deelnemen aan een of meerdere activiteiten tijden de Heliolympics. Voor meer informatie en inschrijven: www.heliolympics.nl

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email:projecten@jkfkinderfonds.nl