Geslaagde World Cup Rolstoeldansen

In het Paasweekeinde vond het 27e Holland Dans Spektakel plaats in Cuijck. Ooit begonnen als een nationale wedstrijd is het evenement uitgegroeid tot een internationale competitie die wereldwijd bekend is.

Onderdeel van dit jaarlijkse evenement van Stichting Brabant Danst zijn de World Cup en Open NK Rolstoeldansen, die dit jaar plaatsvonden op zaterdag en zondag. De doelstelling hiervan is de integratie van mensen met een beperking te bevorderen. Door rolstoeldansen als gelijkwaardig onderdeel te integreren in één dansevent wordt de gelijkheid van dansers met en zonder beperking benadrukt.

Deelnemers uit twintig landen hadden hun weg naar Cuijck gevonden. Het niveau was van wereldklasse. In elke finale dansten minstens vijf verschillende nationaliteiten. Kampioenen in de World Cup finales waren Pavel Karpinski en Nadine Kinczel uit Polen (latin) en Klemen Pirman en Barbara Samperi uit Slovenië (ballroom). De beste Nederlandse paren in de World Cup waren Remco van Sabben en Celestine Zegers met een vierde plaats in ballroom en Rosanna Schellekens en Kimberly van den Broek met een vijfde plaats in Latin.

Het JKF Kinderfonds ondersteunt projecten die de mogelijkheden van kinderen en jongeren met een functiebeperking vergroten om gewoon deel te nemen aan de maatschappij. Daarom ondersteunt het JKF Kinderfonds graag initiatieven als de Word Cup Rolstoeldansen.

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl