Het JKF Kinderfonds steunt schoolkampen van Onderwijscentrum De Twijn

 Op 9 april jl. werd bekend dat het JKF Kinderfonds (JKF) dit jaar bijdraagt aan de meerkosten van de schoolreizen van Onderwijscentrum De Twijn uit Zwolle.

Onderwijscentrum De Twijn organiseert jaarlijks een aantal schoolkampen voor leerlingen met een beperking. Dit jaar gaat het om 9 groepen van in totaal 149 leerlingen die één of meerdere dagen op schoolkamp gaan. De kampen zorgen voor een betere binding tussen leerlingen en leerkrachten, maar ook tussen leerlingen onderling. Zij zijn tijdens de kampen op elkaar aangewezen en doen nieuwe vaardigheden op. Daardoor wordt hun zelfvertrouwen vergroot.

Het JKF geeft een bijdrage voor de zogenaamde 'meerkosten' van de schoolkampen. Naast kosten voor aangepast vervoer, vallen bijvoorbeeld ook de kosten voor aangepaste accomodaties onder de meerkosten. De kosten van de extra begeleiding worden door De Twijn betaald.

Het JKF Kinderfonds ondersteunt projecten die de mogelijkheden van kinderen en jongeren met een functiebeperking vergroten om deel te nemen aan gewone maatschappelijke activiteiten. Daarom ondersteunt het JKF Kinderfonds graag de schoolkampen van Onderwijscentrum De Twijn.

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl