JKF Kinderfonds steunt slagwerkproject KABOEM!

Onlangs werd bekend dat het JKF Kinderfonds (JKF) financieel bijdraagt aan het slagwerkproject KABOEM! van RMC Groot Klimmendaal.

Door het oefenen met maat en ritme op Taiko drums werken kinderen met een beperking aan de verbetering van spraak- en taalontwikkeling en verbetering van motorische, sociale- en emotionele ontwikkeling.

Ook het leren structureren en plannen verbetert door het oefenen. 15 kinderen met en 15 kinderen zonder een beperking oefenen samen en treden daarna samen een aantal keren op met een spectaculaire slagwerkshow. Hierdoor wordt integratie bevorderd. Therapie en integratie vullen elkaar aan en versterken elkaar daardoor.

De serie voorstellingen start met een speciale theatershow in de theaterzaal van RMC Groot Klimmendaal. De show wordt ondersteund door twee musici van het Gelders Orkest. Beeldopnames van de voorstellingen worden verzorgd door Rock en Rolstoelproducties.

Het JKF Kinderfonds ondersteunt projecten die de participatie van kinderen en jongeren met een functiebeperking versterken. Deze projecten vergroten de mogelijkheden van deze kinderen om deel te nemen aan gewone maatschappelijke activiteiten. Daarom draagt het JKF graag bij aan KABOEM!

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl