JKF Kinderfonds steunt sportdagen Camping de Ruimte

Op 26 maart werd bekend dat het JKF Kinderfonds (JKF) opnieuw financieel bijdraagt aan de buitengewone sportdagen van de Stichting Activiteiten Camping De Ruimte in Dronten. Tijdens deze sportdagen voeren oudere basisschoolleerlingen en leerlingen uit het speciaal onderwijs gezamenlijk sportieve opdrachten uit.

Het doel van de Stichting Activiteiten Camping de Ruimte is het bevorderen van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van mensen met een beperking en het bevorderen van integratie. De ervaring leert dat de sportdagen absoluut voorzien in een behoefte. Dit jaar doen er weer meer scholen mee en in vergelijking met vorig jaar is het aantal kinderen verdubbeld.

Tijdens de buitengewone sportdagen voeren de leerlingen verschillende opdrachten uit: ze bouwen vlotten, bedwingen een touwbrug en leggen een uitdagend parcours af. De kinderen zijn aan het eind van de dag altijd erg enthousiast. Sport verbroedert en na verloop van tijd speelt de beperking geen rol meer.

Het JKF draagt bij aan de kosten voor de kinderen met een lichamelijke beperking, vanwege het belang van de sportdagen voor deze kinderen: zij doen echt mee en dat vergroot hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid en bevordert hun integratie in de samenleving.

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl