20220015 De BrugDe leerlingen van Mytylschool de Brug zijn dit schooljaar weer fijn op kamp gegaan. Er is onder andere een zeilkamp georganiseerd. Het doel van dit kamp is het bevorderen van de sociaal emotionele ontwikkeling, het verleggen van grenzen en het bevorderen van zelfstandigheidsontwikkeling. Ervaren hoe het is om zonder je ouders op werkweek te zijn en laten zien dat er veel mogelijkheden zijn in plaats van beperkingen. Samen op pad zijn en samen sporten (zeilen in dit geval). Zo kan bijvoorbeeld een leerling in een volledig elektrische rolstoel helemaal alleen en zelfstandig een zeilboot besturen. 

Helaas heeft de school dit jaar in verband met de Coronamaatregelen weer moeten besluiten niet met de groepen 7 en 8 op kamp te gaan. Voor deze leerlingen is een twee-daags programma bedacht. Eén dag naar Drievliet en de tweede (extra) dag een programma op school, zodat de leerlingen toch op een mooie manier hun basisschool periode kunnen afsluiten met elkaar.

Bij de schoolreisjes gaat het met name om het educatieve element en het plezier maken met elkaar. Voor deze leerlingen is het in veel gevallen niet vanzelfsprekend om dit soort activiteiten te ondernemen met het gezin. Niet alle ouders hebben vervoer waarin ze hun kind met rolstoel kunnen vervoeren of anderszins de mogelijkheden om dergelijke activiteiten te organiseren. Een schoolreisje is vaak de eerste keer dat de leerlingen (zonder hun ouders) met vriendjes en vriendinnetjes op pad gaan. Deze ervaring is voor de ontwikkeling van de leerlingen onmisbaar en een cruciale stap in hun ontwikkeling. Even weg uit de wereld van school en revalidatie, van therapie en oefenen. Gewoon kind zijn. Dat is wat Mytylschool De Brug met de schoolreisjes aan hun 255 leerlingen proberen te bieden. 

Bijdrage JKF Kinderfonds € 3.500

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl