20190026 IdefixNa twee jaar Coronamaatregelen kan gelukkig in 2022 weer een Idéfix kinderkamp georganiseerd worden. 

De vakantieweek voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking wordt gehouden in de Christina Hoeve op het vakantieverblijf de Leemkule in Hattem.

De Christina Hoeve is hiervoor een zeer geschikte accommodatie. Het gebouw heeft een grote keuken en een grote zaal en is geschikt voor het betreden met rolstoelen en er zijn aangepaste toiletten en douches voor gebruik door onze doelgroep.
In ieder slaapvertrek is een intercom-installatie zodat de kinderen ‘s nachts vanuit hun bed de wacht kunnen roepen. Rondom het gebouw is een ruime speelweide met schommels (waaronder een rolstoelschommel) en een zandbak.

De leiding van het kinderkamp bedenkt voorafgaand aan de vakantieweek een thema dat als een rode draad door de activiteiten loopt. Dit thema wordt (visueel) weergegeven door een rollenspel waarin enkele begeleiders zich inleven. Daarnaast wordt een programma voor de week  bedacht waarin als vaste activiteiten het kennismakingsspel, het maken van een boswandeling, het postkantoorspel, de disco, een bonte avond, een bingo en een gala diner plaatsvinden. 
Van het programma wordt een programmaboekje gemaakt dat ieder kind de eerste dag ontvangt. In het boekje is ruimte om de eigen ervaringen van het kind op te schrijven. Dit doet het kind zelf, of als het daartoe niet in staat is, doet de begeleider dit, zodat het thuisfront ook kan lezen wat hun kind heeft meegemaakt.

Het wordt dus vast weer een leuk kamp dit jaar!

Bijdrage JKF Kinderfonds € 3.250

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl