Flyer inclusiemusical posterkant

Vanuit de doelstellingen integratie, inclusie en co-creatie, wordt door Stichting Talent Ontwikkel Plaats een musicalproject gestart voor 16 tot 20 kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Deze groep bestaat uit kinderen met en zonder beperking.Zij maken samen met een muziektheaterdocent een musical en geven aan het eind van het project een voorstelling.

Door de kinderen in te zetten als co-creators van de musical - zodat zij zowel makers als uitvoerders zijn van de musicalvoorstelling - wordt er een band geschept met de begeleiders, docenten en kunstenaars. Daarnaast zullen de kinderen hun eigenheid, groei en stem onderzoeken door zeggenschap in het proces te creëren. Dit zal naar voren komen in de gelijkwaardige en op maat gemaakte rolverdeling van de musical, waardoor zij inzicht krijgen in elkaars levenswijzen en hun eigen en elkaars artistieke mogelijkheden ontdekken en ontwikkelen.
 
Elk kind heeft een persoonlijke behoefte. Niet alleen met moeilijkheden wordt rekening gehouden, de kwaliteiten van de kinderen worden ook uitgelicht en ingezet tijdens de musical.
De focus ligt vooral op de mogelijkheden en wat een kind wèl kan. Verder worden de kinderen gestimuleerd om elkaar te helpen waar nodig. De leerlingen helpen elkaar met het spel, de muziek, tekst en dans, maar ook met fysieke problemen zoals beperkingen met bewegen of spreken.
 
Wil je ook graag meedoen? Dan kun je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  om een proefles aan te vragen.
 
Bijdrage JKF Kinderfonds samen met Cornelia-Stichting € 9.500
 
 

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl