20180035 JKF Music KidsDe West Arnhemsche Muziekvereeniging (WAMV) stevent vol goede moed af op het jubileumjaar in 2022. Bij de WAMV staat de inclusie van mensen met beperking - waaronder kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking -  hoog in het vaandel. De vereniging staat midden in het wijkgebeuren van Arnhem-West.

Ten aanzien van de inclusie van mensen met een beperking speelt de muziekvereniging al een hele poos een voortrekkersrol in Arnhem. De WAMV heeft hierin een duidelijke voorbeeldfunktie voor anderen.

Al twintig jaar musiceren leerlingen van de WAMV samen met kinderen en jongeren van Revalidatiecentrum Klimmendaal. Dit resulteerde onder andere in het Kaboem-project en later in het Groot Arnhem Kinderorkest, waarin kinderen en jongeren met een beperking musiceren samen met kinderen zonder beperking uit diverse Arnhemse wijken.

Verrassen; Arnhem Shuffle
500 bezoekers kunnen genieten van zes muzikale optredens door alle geledingen van de vereniging i.s.m. professionele- en amateurmuzikanten uit Arnhem, met en zonder beperking, verspreid door het centrum van de stad op iconische locaties in de binnenstad, van de Historische kelders en de Eusebius tot Arnhem Centraal.

Verbinden: Westival
WESTIVAL wordt georganiseerd met gastoptredens van bekende Arnhemmers en onverwachte muzikale combinaties. Dit wordt een feestavond die voor iedereen betaalbaar en toegankelijk is.

Meedoen; Slag in 4 rondes
Deze dag staat in het teken van slagwerk-educatie. Vier professionals van muziektheatergroep 'Percossa' geven slagwerkworkshops. Aan het eind van de middag is er een gemeenschappelijke presentatie voor publiek.

Bij alle activiteiten spelen kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking een actieve rol. Daardoor kunnen ze aan heel veel mensen laten zien dat ze ondanks hun minimale motorische mogelijkheden dankzij elektronische muziekinstrumenten geheel gelijkwaardig kunnen musiceren, samen met muzikanten zonder beperking.

Bijdrage JKF Kinderfonds samen met Fonds Heuff de Zeeuw € 5.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl