foto VPG Opmeer ruiterkamp 2021 bij manege de Eekwal 1

Onder begeleiding van 18 vrijwilligers gingen ook dit jaar weer 21 ruiters met en zonder beperking in september op ruiterkamp naar een aangepaste manege in Drenthe.
Er werd gelogeerd in manege De Eekwal en de deelnemers gingen vier dagdelen paardrijden in de vrije natuur. 


Daarnaast was er een activiteitenprogramma met onder andere uitstapjes,een speurtocht, een spellencircuit, een feestavond met DJ en  een “spooktocht” in het Bargerbos.

Om de deelnemers die gedurende de vier dagen niet aan het rijden zijn te vermaken, waren er  een sjoelbak en dartspel aanwezig. Daarnaast is er (in samenspraak met de manege) een geschikt paard gevonden om het voltige-rijden (gymnastiek op het paard) te beoefenen. Dit viel erg goed in de smaak bij de ruiters.

Iedereen heeft zijn toegewezen paard/pony zoveel mogelijk zelf (helpen) verzorgen en de stallen schoongemaakt.  Het waren erg warme dagen, ze hebben het wat dat betreft erg getroffen dit jaar. Zoals je ziet op de foto werden de paarden goed verzorgd door de ruiters. Ze werden na afloop van de buitenrit lekker afgespoeld en dat vonden de paarden heerlijk! (hebben we gehoord)

Dit leuke ruiterkamp kon plaatsvinden door de enthousiaste inzet van de vele vrijwilligers van VPG Opmeer en de bijdrage van de fondsen voor de meerkosten.

Bijdrage JKF Kinderfonds en Heuff de Zeeuw € 800

 

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl