Tunnel kleinAfgelopen weken hebben wel 200 kinderen van diverse scholen uit de wijken Heijenoord en Lombok en de Sterrenberg, jongeren uit de revalidantengroep van Klimmendaal en enkele inwoners van het Dorp de tunnel onder de Amsterdamseweg ter hoogte van het Oosterveld veranderd in een prachtig kleurrijk kunstwerk.

Het idee  was afkomstig van de stichting ‘t Huukske die ook de organisatie op zich nam.
Twee kunstenaars, Krista Burger en Kenneth Letsoin hebben de kinderen in buurthuis ‘t Huukske bezocht en daar ontwerptekeningen met hen gemaakt. Deze mochten de kinderen daarna zelf op de tunnelwand schilderen.

Alex Hanssen, een van de initiatiefnemers, hierover: “In de afgelopen jaren organiseerden wij theatervoorstellingen in de wijk, KUNSTMETMEKAAR genoemd. Deze voorstellingen worden gemaakt met inwoners uit onze wijk, dus ook met mensen die in het Dorp wonen en een beperking hebben. Dit jaar konden deze voorstellingen niet doorgaan in verband met Corona en dus hebben wie iets anders bedacht, iets dat in de openlucht kon plaatsvinden en dat is dit tunnelproject geworden. Wel met de kinderen uit onze wijk natuurlijk. En dit tunneltje verbindt heel mooi het Dorp met het oude Arnhem aan de andere kant van de Amsterdamse weg”.

Het project is gefinancierd door het JKF Kinderfonds, de Stichting Vrienden van het Dorp en de gemeente Arnhem.

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl