Mindset wonenMindset Wonen in Nijmegen is een wooninitiatief dat wordt opgezet en beheerd voor en door (jong) volwassenen met een lichamelijke beperking (o.a. rolstoel-gebonden), bij wie de beperking van dusdanige aard is dat zij 24-uurs assistentie/zorg nodig hebben. Zij willen zelfstandig wonen, zelf kunnen kiezen waar ze wonen en met wie ze wonen. Daarnaast willen ze zelf hun assistentie en zorg bepalen (volledig naar eigen behoefte).


Doel van dit project is de inrichting realiseren van 10 woningen midden in de levendige woonwijk Woenderskamp in Nijmegen, voor bewoners vanaf 18 jaar met een fysieke beperking waardoor dagelijkse assistentie nodig is. Ze willen aantonen dat zelfstandig wonen voor mensen met een lichamelijke beperking wél kan. Een initiatief realiseren in de eigen regio zonder te verblijven in een WLZ-instelling, Fokuswoning of bij ouders, maar ten volle meedoen in de maatschappij. Ze willen een voorbeeld zijn voor andere mensen, of voor hen die in contact staan met hen, zoals gemeenten, wooncorporaties, zorgaanbieders en provincies. Deze instanties weten vaak niet goed aan te sluiten op hun specifieke vraag. Bij Mindset Wonen ligt de regie volledig bij de bewoner zelf, ook als het gaat om het regelen van de zorg/assistentie.

Het JKF Kinderfonds is erg onder de indruk van dit initiatief en geeft een bijdrage voor de inrichting van de gezamenlijke lounge ruimte.

Ben je benieuwd naar de (motivatie van de) bewoners van Mindset Wonen? Klik dan hier om hun YouTube filmpje te bekijken.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 5.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl