BIOHet JKF Kinderfonds en de leerkrachten van De Twijn vinden het belangrijk dat de leerlingen wat extra's wordt geboden in deze nare Coronatijd. Daarom zijn eind mei 23 leerlingen van klas Werf van Onderwijscentrum De Twijn op schoolkamp gegaan naar BIO Vakantieoord. Het JKF Kinderfonds heeft de meerkosten (in verband met de beperking van de leerlingen) van dit kamp voor zijn rekening genomen.Omdat BIO Vakantieoord op steenworp afstand van het kantoor van het JKF Kinderfonds ligt, is de projectadviseur -  natuurlijk op afstand en Coronaproof - op bezoek gegaan bij deze groep tijdens het kamp.

Doel van dit projectbezoek was om van de begeleiders en natuurlijk ook van de leerlingen zelf te horen of een schoolkamp naar BIO Vakantieoord leuk is. Onze indruk is dat dit helemaal het geval was. De leerlingen waren allemaal erg enthousiast en vrolijk en de leiding had het daardoor ook erg naar het zin. Er werd lekker geflipperd, geschilderd volgens de Bob Ross methode (ècht mooi geworden!) terwijl een andere groep met 3D pennen de prachtigste sleutelhangers maakte. Uiteraard werd er ook lekker gegiebeld, verteld over spannende spelletjes met snoepjes, de bonte avond en samengespeeld èn zo hoort het! 

Bekijk hier de blog om de vrolijke foto's van dit kamp te zien.

Op het terrein van BIO vakantieoord is werkelijk alles aanwezig om je een hele week te kunnen vermaken, eigenlijk heb je niet eens tijd over om Arnhem in te gaan. De accomodaties zijn geschikt voor de doelgroep en van alle gemakken en hulpmiddelen voorzien.
Op het terrein is ook van alles te doen. Er is een manege, een prachtig zwembad (met hoog/laag bodem), een overdekte speelruimte met onder andere een  ballenbak, flipperkasten en een airhockeyspel, je kunt er heerlijk wandelen of rollen, spelen en fietsen op het (afgebakende) terrein en er is zelfs een èchte bioscooop. Alles uiteraard geschikt gemaakt voor onze kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. Niet alleen leuk dus voor een schoolkamp dus maar ook zeer geschikt voor een weekje met het gezin! 

Er is tijdens het schoolkamp niet alleen maar plezier gemaakt maar ook nog hard gewerkt aan de doelen van de leerlingen:
- leren leren: de leerling ontwikkelt een open en flexibele houding ten opzichte van de wereld om hem heen, mede in het kader van een leven lang leren.
- leren taken uitvoeren: de leerling leert zich (zelf)redzaam en weerbaar gedragen bij de uitvoering van dagelijkse activiteiten en leert samen te werken aan een taak of activiteit.
- leren functioneren in sociale situaties: de leerling leert op adequate wijze om te gaan met eigen gevoelens en wensen. En leert daarbij respectvol en verantwoordelijk om te gaan met anderen.
- ontwikkelen van een persoonlijk toekomstperspectief: de leerling krijgt zicht op de eigen voorkeuren, interesses en toekomstwensen op het gebied van werken, wonen, vrije tijd en burgerschap.  
Dat maakt dat dit schoolkamp naast heel leuk, ook nog eens heel erg leerzaam was en dat is uiteraard ook heel belangrijk.

We hoorden naderhand dat het schoolkamp voor volgend jaar inmiddels ook al geboekt is...dat zegt genoeg!

Bijdrage JKF Kinderfonds € 1.353

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl