20200065 KION wereldverbeteraarHet KION Kinderfonds maakt zich hard voor het geluk en de ontwikkeling van jonge kinderen in omgeving Nijmegen door hen een kans te geven te ontdekken wat zij leuk vinden en waar zij goed in zijn, waarbij zij zich gezien, gehoord en/of ondersteund voelen.

Dit doen zij door het financieel ondersteunen van:

 

- toepassingsgericht onderzoek (praktijkgerichte kennisontwikkeling, gericht op het ontwikkelen van methoden), mits er een directe relatie met de ontwikkeling van kinderen op onderstaande thema’s gelegd wordt;

- projecten, het kan gaan om het aanleren van vaardigheden, gericht zijn op faciliteren en stimuleren, maar ook interventies gericht op opvoedings- en gedragsvragen bij kind en gezin, mits gericht op onderstaande thema’s;

- innovaties in de kinderopvang die ten goede komen aan de doelgroep en de doelstelling;

- activiteiten die bijdragen aan ‘geluk’ voor specifieke kinderen.

De administratieve afhandeling van de projecten wordt verzorgd door het backoffice van het JKF Kinderfonds, de aanvragen kunnen ingediend worden via de website van het KION Kinderfonds.

Het eerste project dat is toegekend door het KION Kinderfonds is de aanvraag voor de aanschaf van een wereldverbeteraar voor de Petrus Canisiusschool in Nijmegen.

De Petrus Canisiusschool vindt het van belang dat kinderen zich vrijuit kunnen bewegen. De leerlingen van deze basisschool groeien in de binnenstad van Nijmegen op en hebben weinig speelruimte. De school heeft nu te weinig mogelijkheden voor klimtoestellen of een groene omgeving. Daarom wil de school een wereldverbeteraar aanschaffen zodat er een uitdagende omgeving gecreeërd kan worden waarin leerlingen zich op verschillende manieren kunnen bewegen. 

 

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl