20170039 logo Radboudumc Amalia KinderziekenhuisOnderzoek naar dysfagie (problemen met slikken) en dysartrie (problemen met spraak) bij kinderen met neuromusculaire aandoeningen (NMA)

 

Met een gift van JKFKinderfonds heeft een onderzoeksgroep van het Radboud UMC een nieuwe volgende stap gezet in de logopedische behandeling van kinderen met NMA.

De prevalentie van dysfagie en dysartrie bij kinderen en jongeren van 2 – 18 jaar met NMA in Nederland is beschreven in een artikel van Mieke Kooi-van Es in het Journal of Neuromusculair Diseases 7 ( 2020). De logopedische interventie die wordt gegeven bij deze kinderen is geïnventariseerd en de implementatie hiervan in de vorm van een handreiking zal binnenkort beschikbaar komen. Het laatste deel van dit onderzoeksproject, het beschrijven van de ervaringen van de ouders van deze kinderen met de gegeven adviezen rond slikken en spraak is nog niet afgerond.

Dit project is een samenwerking tussen het RadboudUMC, Revalidatiecentrum Klimmendaal en de Landelijke werkgroep Logopedie. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Mieke Kooi-van Es, Revalidatiecentrum Klimmendaal Arnhem ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Bijdrage JKF Kinderfonds samen met KFA € 30.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl