20200067 ToolkitHet Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (KCRU) richt zich op kinderen en jongeren met ontwikkelingsbeperkingen als gevolg van een hersenbeschadiging. Het doel is om hen te ondersteunen in hun ontwikkeling tot zelfstandige, gezonde en gelukkige volwassenen. De groep kinderen en jongeren waar KRCU zich op richt wordt ook wel aangeduid als Brain Based Developmental Disabilities (BBDD) en omvat onder andere kinderen met cerebrale parese, epilepsie, en hersentumoren.

 

De visie van het KCRU is dat ook kinderen met een hersenbeschadiging het beste uit zichzelf moeten kunnen halen en hun dromen kunnen waarmaken. Hiervoor zijn in hun aanpak drie leefstijl factoren belangrijk: bewegen, slaap en voeding.

Deze factoren zijn belangrijke voorwaarden in het dagelijks leven om gezond te kunnen (blijven) functioneren in thuis-, school-, en maatschappelijke context.
Als onderdeel van een huidig project (ontwikkeling en implementatie van een CPzorgpad) is er voor ouders en zorgprofessionals informatiemateriaal gemaakt dat op de website van CPNederland is te vinden. Dit informatie materiaal is gericht op ouders en zorgprofessionals en geeft informatie over de leefstijlfactoren slaap, bewegen en voeding in de vorm van tekst, infographics en video’s. Na evaluatie van deze website onder ouders en zorgprofessionals blijkt er bij ouders een grote behoefte te zijn aan praktische handvaten en informatiemateriaal voor de jongeren (12 t/m 17 jaar oud) met BBDD zelf.
In dit project wordt samen met BBDD jongeren een toolkit ontwikkeld die ze kan helpen in het informeren en inpassen van de leefstijlfactoren in het dagelijks leven. Om deze toolkit inhoud en vorm te geven is kennis nodig over de ideeën van de jongeren zelf, maar ook van de bevorderende en stimulerende variabelen daarbij. Daarbij kan veel geleerd worden van de ideeën en ervaringen van de experts bij uitstek: de jongeren zelf!

Bijdrage JKF Kinderfonds € 9.479

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl