20200029 Waarom zo moeHet onderzoeksteam van de afdeling Revalidatiegeneeskunde Amsterdam UMC wil inzicht krijgen in de oorzaken van een verminderde loopefficiëntie en de samenhang met vermoeidheid bij het lopen, bij kinderen en jongeren met CP door middel van een gecombineerde inspannings- en gangbeeldanalyse op de GRAIL.

 

Vermoeidheid tijdens het lopen is een belangrijk probleem voor kinderen met CP. Inzicht in de fysieke factoren die deze problemen kunnen veroorzaken is belangrijk om een adequate behandeling in te kunnen stellen. Om de complexiteit van de onderliggende factoren goed in kaart te brengen is een gecombineerde analyse van gangbeeld- en inspanningsanalyse nodig, waarbij de patiënt voor een langere periode loopt. Het GRAIL protocol voorziet in deze voorwaarden en geeft daarom een unieke kans inzicht te krijgen in de fysieke factoren die vermoeidheid veroorzaken bij jongeren met CP.

De Adviescommissie van het JKF Kinderfonds is blij dat Amsterdam UMC met deze ingewikkelde vraag aan de slag gaat. Het JKF Kinderfonds heeft er alle vertrouwen in dat de onderzoeksvragen beantwoord zullen gaan worden door deze onderzoeksgroep.


Bijdrage JKF Kinderfonds samen met cofinancier Kinderfonds Adriaanstichting € 45.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl