20200056 IcarusIn 2017 heeft Stichting Icarus haar eerste educatieve IT dagbesteding geopend in Culemborg, met de financiële steun van onder andere het JKF Kinderfonds.
Een unieke plek waar jongvolwassenen met een beperking leren werken met computers, in een stimulerende en sociale omgeving.


Bij Icarus kunnen zij hun Europees computerrijbewijs halen, samen werken aan het maken van websites voor klanten, leren programmeren, werken met grafische programma's zoals Unity en Blender, logo's maken of video's bewerken. Om maar een aantal onderdelen van het programma te noemen. 

In 2018 is er een tweede locatie geopend in Zeist. Icarus heeft destijds deelgenomen aan een social challenge van de gemeente Zeist voor innovatieve en vernieuwende dagbestedingen en heeft hierbij een startkapitaal gewonnen om ook daadwerkelijk een dagbesteding te starten. 

Beide dagbestedingen hebben zich in 2019 succesvol ontwikkeld, zowel op het inhoudelijke vlak als in de toename van het aantal deelnemers. De basisadministratie is goed op orde, er is voldoende financiële zekerheid opgebouwd om tegenvallers op te vangen, het netwerk is sterk en de tevredenheid van de deelnemers is hoog. Vanaf eind 2019 zijn alle dagbestedingsplaatsen permanent gevuld en begon een wachtlijst te ontstaan. Vrijwel wekelijks komen er nieuwe aanvragen voor kennismakingsgesprekken en groeit de wachtlijst verder. 

Binnen het pand waarin Icarus Culemborg gevestigd is er nu een ruimte beschikbaar gekomen, vlakbij de huidige ruimtes. Dit biedt de kans om Culemborg uit te breiden en ruimte te maken voor meer deelnemers en daar is geld voor nodig. Uiteraard wil het JKF Kinderfonds hier graag weer mee helpen.

Bijdrage JKF KInderfonds voor de uitbreiding van de aangepaste werkplekken € 5.000 

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl