20200038 Kleurenspel CoronaprojectDe betrokken sportleraren van De Twijn maakten zich zorgen over de fysieke gezondheid van hun leerlingen tijdens de Corona-lockdown. Ze waren bang dat de kinderen thuis niet (voldoende) zouden gaan bewegen en hierdoor een onherstelbare achterstand op zouden lopen.

 

Daarom bedachten zij een beweegprogramma voor thuis (met tips van Eugene Rameckers van Adelante en Olaf Verschuren van De Hoogstraat). De leerlingen ontvingen allemaal een doos thuis met de benodigde materialen. De lessen van de sportleraren werden via filmpjes aangeleverd (klik op de foto om het filmpje van 'kleurenspel' te bekijken)

Toen het project eenmaal liep, stroomden de filmpjes van de leerlingen in actie binnen op school. Zelfs het uitpakken van de doos bleek soms een grote uitdaging te zijn...

Een groot succes dus!

Inmiddels gaan de meeste leerlingen weer naar school. Toch is dit project nog steeds waardevol, want nu kan het ook gebruikt worden om de fysieke gezondheid bijvoorbeeld op peil te houden tijdens de vakanties. Daarom plaatst het JKF Kinderfonds de filmpjes op social media zodat deze lessen vrij toegankelijk zijn voor iedereen.

Inhoud materialenbox:

- 6 pittenzakken katoen 150 gr in verschillende kleuren

- 10 markeerschijven, met nummers

- waterballon and snowball Slingshot

- juist geen stuiterballen, set van 6

- Gymnic - sportball

Sinds juni 2020 behoort het JKF KInderfonds bij de Gezonde Generatie. Dit is een samenwerkingsverband van 20 gezondheidsfondsen (waaronder JKF) met NOC*NSF en Loterijen Nederland. Het streven van de Gezonde Generatie is dat we er samen voor zorgen dat onze jeugd in 2040 behoort tot de gezondste generatie van de wereld. Het beweegproject van De Twijn is hier een goed voorbeeld van. 

Bijdrage JKF Kinderfonds samen met FON Heuff de Zeeuw € 3.208

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl