20200043 aanpassing Avonturenhuis Scouting“Alle kinderen op avontuur in de natuur”, zo luidt de titel van dit plan. Scouting Nederland en Scoutinglandgoed Zeewolde slaan de handen ineen om kinderen met en zonder een beperking met elkaar op avontuur in de natuur te laten gaan! Om deze inclusie te bewerkstelligen zal het Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde worden gerealiseerd. In het Avonturenhuis kunnen kinderen zonder beperking en kinderen die vanwege hun beperking niet kunnen kamperen samen overnachten. Het huis biedt de kans om vriendjes en vriendinnetjes te maken en samen spelenderwijs talenten te ontwikkelen.

Dit zorgt voor zelfvertrouwen, begrip voor elkaar, uitwisseling en een groter sociaal netwerk. Belangrijk voor kinderen voor wie buiten spelen en het ontmoeten van andere kinderen niet altijd vanzelfsprekend is.


Het Avonturenhuis wordt toegankelijk gemaakt, zodat de kinderen met een beperking overal kunnen komen. Er worden in het Avonturenhuis slaapkamers gerealiseerd die aangepast worden op het gebruik van kinderen met een beperking. Ze worden ingericht met onder andere mobiele tilliften, hoog/ laagbedden en plafondliften. Zo kunnen kinderen zonder beperking en kinderen die vanwege hun beperking niet kunnen kamperen samen overnachten. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer en keuken die ook ingericht en aangepast dienen te worden op de doelgroep.

Bijdrage JKF Kinderfonds voor een mobiele tillift, hoog/laagbed en plafondlift € 5.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl