20150024 presentatieAdelante Zorggroep heeft in samenwerking met Revant, Tolbrug, Viecuri, Klimmendaal Revalidatiespecialisten en Libra Zorggroep onderzocht wat de reproduceerbaarheid is van isometrische spierkrachttesten voor de bovenste extremiteit bij kinderen met CP. Onderzocht worden: Hand Held Dynamometrie (HHD), knijp- en grijpkrachtmetingen met behulp van het zogenaamde E-link systeem en functionele krachttesten.

Om te onderzoeken hoe de kracht in de bovenste extremiteiten bij kinderen met CP zich verhoudt tot de kracht in de bovenste extremiteit van normaal ontwikkelende kinderen, zullen deze spierkrachttesten ook afgenomen worden bij “gezonde” leeftijdsgenootjes.

De belangrijkste uitkomstmaten zijn de voor krachttesten belangrijkste psychometrische eigenschap om te onderzoeken is de reproduceerbaarheid. De reproduceerbaarheid wordt onderzocht aan de hand van de volgende factoren: Intraclass Correlation Coefficient (ICC), Limits Of Agreement (LOA), Standard Error of Measurement (SEM) en de Smallest Detectable Difference (SDD). De referentiewaarden zullen met behulp van de Generalized Additive Models for Location, Scale, and Shape (GAMLSS) methode bepaald worden.                    

Op dit moment loopt het betrouwbaarheidsonderzoek bij kinderen met CP nog voor de kinderen van 12-18 jaar, dataverzameling voor de normwaarden is lopende.

Een uitgebreide samenvatting van dit project vindt u op de website van Adelante Zorggroep. 

Het project is gefinancierd door Stichting Vooruit, Innovatiefonds Revant, Kinderfonds Adriaanstichting en het JKF Kinderfonds.

Bijdrage JKF Kinderfonds in cofinanciering met Kinderfonds Adriaanstichting € 60.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl