Tijdens de werkweek van Mytylschool Adelante zijn de jongeren naar Praag afgereisd om het Euro-Chess schaaktoernooi bij te wonen. Dit schaaktoernooi wordt bij toerbeurt georganiseerd in Nederland, Tsjechië en Polen. Dit jaar ging de reis naar Praag in Tsjechië.

Het doel van de werkweek was:20180034 Friends over Chess 2019 Praha
de uitwisseling tussen jongeren van lidstaten van de Europese Unie, waarbij jongeren met en zonder lichamelijke beperkingen via intercultureel leren en sportieve activiteiten met elkaar kennismaken om zodoende de natuurlijke communicatie, solidariteit en integratie te stimuleren c.q. te realiseren. Friends over Chess 2019 in Praag biedt zo een structureel platform voor jongeren met en zonder functiebeperkingen.

 

het ontwikkelen van de volgende competenties:
- bevorderen van de kennis van en waardering voor de culturele diversiteit onder Europese jongeren.
- bevorderen van een groeiproces vanuit orientatie naar kennismaking en van daaruit verder naar sociaal contact/ vriendschap onder Europese jongeren.
- bevorderen van de ontplooiingsmogelijkheden van jongeren met en zonder lichamelijke beperking.
- bestrijden van uitsluiting van jongeren met een lichamelijke beperking en het bevorderen van de integratie onder Europese jongeren. Dit draagt bij tot een positieve beeldvorming onder de doelgroep, schaaksport biedt voor jongeren met en zonder lichamelijk beperking mogelijkheden om op gelijkwaardig niveau met elkaar te kunnen sporten.
- stimuleren van sportdeelname, het vergroten van zelfvertrouwen en eigenwaarde van jongeren.
- ontwikkelen tot een verantwoord Europees burgerschap.
- communiceren in minstens één 'vreemde' taal.

Tijdens de reis hebben alle deelnemers zich positief ingezet om bovenstaande doelen zo hgoed mogelijk te realiseren. Ze waren erg enthousiast en hebbben hun kijk op de wereld verbreed. Hun zelfvertrouwen en belangstelling voor het buitenland en de buitenlandse culturen zijn duidelijk toegenomen. In de avonduren hebben ze met de buitenlandse jongeren zelf spontaan activiteiten georganiseerd, hun lichamelijke beperkingen leken zelfs even niet meer te bestaan. 

Klik op de foto om het YouTube filmpje te bekijken van deze reis.

Het JKF Kinderfonds en de Cornelia-Stichting zijn uiteraard erg blij met deze resultaten!


Bijdrage JKF Kinderfonds samen met Cornelia-Stichting € 3.480

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl