20190062 Brabant danst

Stichting Brabant Danst organiseert tijdens het Paasweekend in 2022 een World Cup en Open NK Rolstoeldansen in Laco Sportcentrum in Cuijk.

Dit is een onderdeel van het Holland Dans Spektakel en al jaren een erg populair evenement voor rolstoeldansers. Aan de World Cup doen dit jaar honderden dansparen mee uit ongeveer 20 landen, waarvan maar liefst 375 jongeren met een lichamelijke beperking.

De World Cup is een breedtesportevenement, voor alle catagoriën en klassen worden wedstrijden georganiseerd. 

In samenwerking met instanties uit de regio worden de jongeren als vrijwilliger betrokken bij het evenement. De jongeren worden ingezet voor het vullen van social media, ze helpen bij het regelen van vervoer en accommodatie van deelnemers en helpen bij het samenstellen van deelnemerslijsten voor in het programmaboekje.

De World Cup is bovendien het internationale platform voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van rolstoeldansen. Voorafgaand aan het evenement worden door Stichting Rolstoeldansen Nederland studiedagen en juryopleidingen georganiseerd, waardoor de internationale danswereld bijna een week aanwezig is om de laatste ontwikkelingen te leren of te presenteren.

Het is de moeite waard om tijdens het Paasweekend te komen kijken naar de prachtig uitgedoste rolstoeldansparen. Klik hier voor meer informatie over dit project. 

Bijdrage JKF Kinderfonds € 10.000

 

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl