20190027 Foto rolstoelvaardigheidJongeren die net in een rolstoel terecht zijn gekomen, hebben soms moeite met aanpassen aan de nieuwe situatie en kunnen veel baat hebben bij het oefenen van rolstoelvaardigheid.

Angst om te vallen en moeite met drempels kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je minder onderneemt en meer thuis blijft. Rolstoelvaardigheid richt zich vooral op het trainen van vaardigheden die er toe leiden dat je zelfstandig in de maatschappij mee kan doen. Door rolstoelvaardigheid wordt de kwaliteit van het leven verbeterd. 

Tijdens het project hebben 21 leerlingen van Mytylschool de Brug meegedaan met het project. De kinderen merkten dat ze meer kunnen dan ze zelf denken. Ook de leerkrachten raakten ervan bewust dat de kinderen meer in hun kracht gezet moeten worden door bijvoorbeeld het kiepwiel op de rolstoel eens weg te halen, de kinderen laten ontdekken wat er gebeurt. Op school kiezen ze er voor om alles en iedereen veilig te laten rollen. Ze gaan daar nu in differentiëren en dat is echt al een hele vooruitgang voor de kinderen. De kinderen worden daar vrijer van in het bewegen.

De training is verzorgd door Stichting Tandem Support. Dit  is een stichting die ondersteuning biedt tijdens stimuleringsprojecten sport en bewegen.

Bijdrage JKF Kinderfonds in cofinanciering met Cornelia-Stichting € 2.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl