20190023 Dorian met JKF petHet stageteam van Rock & Rolstoel Producties gaat als opdracht een documentaire maken over WCMX (Wheel Chair Moto Cross) met Dorian Baghuis in de hoofdrol. Dorian wordt tijdens zijn skate (!) activiteiten en zijn  eerste backflip (achterwaartse salto!!!) poging gevolgd.

Er zijn  maar een paar jongeren in Nederland die dit kunnen en het is Dorian's grote droom om dit te leren. Het is BMX-en en skaten...maar dan in een rolstoel. Deze uit Amerika overgewaaide spectaculaire sport staat in Nederland nog in de kinderschoenen. 

Doelen van dit project zijn het maken van een documentaire als onderdeel van de MBO3 opleiding van SIZA en het promoten van WCMX op internationaal niveau.

Het team bestaat uit Amy, Boy, Jochem, Thom en Dorian. Zij zijn  tweedejaars leerlingen bij Rock & Rolstoel Producties. Dit is een leer- en werkbedrijf voor jongeren met een beperking die toekomst zien in het audiovisuele vak. In een driejarig traject worden ze opgeleid tot cameraman, producent, editor, regisseur, geluidsman en/ of sounddesigner.

Dorian en zijn team hopen op deze manier rolstoelgebonden jongeren te introduceren tot deze sport en WCMX (net zoals Olympische sport skaten) naar de Paralympische Spelen te brengen.

Het JKF Kinderfonds vindt het een zeer leerzaam, spannend en supercool project! We wensen het projectteam heel veel succes...en plezier toe!

Bijdrage JKF Kinderfonds € 2.250

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl