20180062 KlimmendaalMaar liefst elf blazers, twaalf slagwerkers en zelfs een extra muzikant die musiceerde middels grote aan-/uitschakelaars van de muziektherapiegroep Klimmendaal hebben in januari gemusiceerd samen met het Gelders Blaaskwintet. 

Het niveauverschil tussen de blazers onderling was groot. Er waren muzikanten die slechts één toon bliezen, maar ook muzikanten die zowaar delen uit Vivaldi’s Vier Jaargetijden lieten horen. Iedere muzikant kreeg echter de kans zo optimaal mogelijk zijn/haar kunsten te vertonen, uitgaande van de motorische, muzikale en cognitieve mogelijkheden. De blazers bleken extra gemotiveerd om hun best te doen bij de blaastherapie, om zo goed mogelijk voor de dag te komen bij het optreden.

 

Klasgenoten konden goed zien en horen wat mogelijkheden zijn om actief te musiceren ondanks een zware lichamelijke beperking. Ook zij waren enorm enthousiast. Ondanks het feit dat het repertoire deels klassieke muziek betrof en en het programma best lang was, bleef de Zapp-generatie op de tribune tot het laatst geboeid.

Het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van de leerlingen zijn zondermeer toegenomen. Het was geweldig om te zien hoe trots de deelnemers waren...en hun ouders, het Gelders Blaaskwintet en het JKF Kinderfonds waren minstens zo trots!

Bijdrage JKF Kinderfonds € 4.600

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl