20180067 rolstoeldansen CuijkTijdens het Paasweekend 2019 (19 t/m 21 april) vindt in sportcentrum De Kwel in Cuijk de World Cup en Open NK rolstoeldansen plaats.

 

Dit is een onderdeel van het Holland Dans Spektakel, dat verder nog de internationale danskampioenschappen stijldansen, salsa en streetdance omvat.

Aan de World Cup zullen honderden paren uit circa twintig landen deelnemen. Voor de gehandicapte deelnemers is rolstoeldansen belangrijk, omdat ze daarmee de kans krijgen weg te komen uit hun helaas maar al te vaak voorkomende maatschappelijke isolement. Rolstoeldansen geeft plezier, sociale contacten en vaardigheden, behendigheid in de rolstoel en zorgt voor integratie. De World Cup is tevens het internationale platform voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van rolstoeldansen. Voorafgaand aan het evenement worden door Stichting Rolstoeldansen Nederland studiedagen en juryopleidingen georganiseerd, waardoor de internationale danswereld bijna een week aanwezig is om de laatste ontwikkelingen te leren of te presenteren.

Bijdrage JKF Kinderfonds in cofinanciering met Cornelia-Stichting € 10.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl