20170114 VlogTijdens het Paasweekend (19 t/m 21 april 2019) vindt in sportcentrum De Kwel in Cuijk de World Cup en Open NK Rolstoeldansen plaats. Dit is een onderdeel van het Holland Dans Spektakel, dat verder nog de internationale danskampioenschappen stijldansen, salsa en streetdance omvat. Aan de World Cup zullen honderden paren uit circa twintig landen deelnemen.

 

Voor de gehandicapte deelnemers is rolstoeldansen belangrijk. Rolstoeldansen geeft plezier, bevordert sociale contacten en vaardigheden, behendigheid in de rolstoel en het zorgt voor integratie. De World Cup is tevens het internationale platform voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van rolstoeldansen.

Voorafgaand aan het evenement worden door Stichting Rolstoeldansen Nederland studiedagen en juryopleidingen georganiseerd, waardoor de internationale danswereld bijna een week aanwezig is om de laatste ontwikkelingen te leren of te presenteren.

De doelstelling van het evenement is de introductie van het rolstoeldansen als integraal onderdeel van deze internationale danskampioenschappen. De gelijkwaardigheid van gehandicapte en niet-gehandicapte dansers wordt hier benadrukt. Bovendien stelt het evenement mensen met een handicap in staat kennis te maken met en deel te nemen aan wedstrijden rolstoeldansen en levert hierdoor een bijdrage aan de bevordering van rolstoeldansen in binnen- en buitenland. De World Cup rolstoeldansen is een breedtesportevenement. Voor alle categorieën en klassen worden wedstrijden georganiseerd.

Stichting Brabant Danst werkt samen met instanties uit de regio die werken met kinderen en jongeren met een beperking. Er worden maar liefst 350 kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking verwacht. De jongeren worden ook betrokken door bijvoorbeeld het beheren van social media en het organiseren van vervoer voor de (internationale) deelnemers naar de accomodaties en het evenement. Ook helpen zij met het samenstellen van deelnemerslijsten voor in het programmaboekje. 

Bijdrage JKF Kinderfonds in cofinanciering met de Cornelia - Stichting € 10.00020180067 WC en ONK Rolstoeldansen

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl