20180075 skireis Folgaria

UPDATE: inmiddels heeft het ski-kamp plaatsgevonden. Er zijn in totaal maar liefst 101 reizigers meegegaan. De reis en de lessen hebben ook dit jaar weer bijgedragen aan de doelstellingen: veel deelnemers hebben stappen gezet in hun ontwikkeling en eigenwaarde. Ze hebben een schitterende wintersportervaring met het gezin/ familie zonder dat de beperking een issue is. Met z'n allen skiën en ervaren dat er vaak nog meer zelfstandig mogelijk is.

In maart organiseert Stichting Ski-Uniek een wintersport groepsreis naar Italië voor mensen met een lichamelijke beperking. Wat deze stichting zo uniek maakt is dat kinderen maar ook volwassenen met een handicap samen met broertjes, zusjes ouders en vrienden op vakantie kunnen en zo samen kunnen genieten van de wintersport. Het is een volledige georganiseerde reis waarbij gezorgd wordt voor aangepast ski-materiaal (zitski's) en begeleiding door van één van hun eigen instructeurs. Deze instructeurs werken 1 op 1 met de deelnemers. Zij werken op vrijwillige basis en betalen ook nog een bijdrage in hun eigen kosten.

Het hotel ligt in Folgaria, direct aan de liften en skipiste. Daardoor zijn er ook geen transfers nodig van hotel naar skigebied. Het skigebied ligt op 1.200 tot 1.700 meter hoogte.

Voor de heen- en terugreis wordt gebruik gemaakt van een rolstoelvriendelijke touringcars. Om al het aangepaste ski-materiaal en de bagage inclusief rolstoelen te vervoeren wordt een twee extra transportbusjes ingezet. In totaal gaan er 30 deelnemers met een beperking en 35 instructeurs mee. 

Bijdrage JKF Kinderfonds in cofinanciering met Cornelia-Stichting € 2.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl