20180069 foto uitreiking cheque51 leerlingen van het vierde jaar van VSO Mariëndael uit Arnhem zijn begin dit jaar op schoolreis gegaan. Er zijn 31 leerlingen naar Berlijn en 21 leerlingen naar Oostenrijk gegaan. Alles is volgens plan verlopen. Dankzij zeer goede voorbereiding en een strakke organisatie is het een succes geworden en konden de leerlingen groeien en genieten tijdens hun buitenlandreis. De ouders en leerlingen zijn van tevoren een avond op school geweest zodat ze precies wisten wat de leerlingen te wachten stond.

 

De leerlingen konden tijdens de werkweken hun grenzen verkennen en hun beperking zoveel mogelijk vergeten - omdat er uitgegaan wordt van je talent - in een veilige omgeving (door voldoende begeleiding). De meeste leerlingen waren door hun beperking nog nooit in het buitenland geweest. Tijdens deze weken werd geleerd dat je op zoek moet gaan naar mogelijkheden en oplossingen. De samenwerking tussen de begeleiders, de inzet van de begeleiders en bovenal de inzet en positieve instelling van de leerlingen zijn heel goed verlopen. Bij het skikamp in Oostenrijk is het iedereen gelukt om een afdaling te maken. 

Omdat er leerlingen zijn die door hun lichamelijke beperking (bijvoorbeeld door Cerebrale Parese of Niet Aangeboren Hersenletsel) meer kosten moeten maken voor (extra) zorg en/ of begeleiding kon er bij het JKF Kinderfonds een bijdrage gevraagd worden voor deze zogenaamde meerkosten. Op deze manier krijgen deze jongeren dezelfde mogelijkheden als leerlingen in het regulier onderwijs, zonder dat ze voor de extra kosten op moeten draaien.

Onze stagiaire Nikky had samen met de projectadviseur van het JKF Kinderfonds de eer om de bijdrage - in de vorm van een cheque uit te reiken tijdens haar presentatie over haar stage bij het JKF Kinderfonds - aan haar directeur Edward Elenga van haar eigen school.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 5.000

 

 

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl