20180039 logo VPG OpmeerVereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer organiseert jaarlijks een ruiterkamp voor jongeren met een beperking. Onder begeleiding van vaste vrijwilligers wordt een leuk activiteitenprogramma uitgevoerd met onder andere paardrijden in de vrije natuur, verzorgen van pony's en paarden, samen stallen schoonhouden, een bonte avond, uitstapjes, een speurtocht en een spelletjesavond. Er wordt gelogeerd in de manege.

 

Ook dit jaar is het project weer naar tevredenheid verlopen. Dit mede doordat het paard- en pony bestand van de manege voldoende ruim was en daardoor de gewenste paarden en pony’s beschikbaar waren. Tevens waren de benodigde binnenruimten voor op- en afstijgen en de tillift op de gewenste tijdstippen beschikbaar.
Er is dagelijks met alle begeleiders en sommige ruiters ’s avonds geëvalueerd.  De mogelijke verbeterpunten zijn de volgende dag direct toegepast.
Door vier dagen met elkaar bezig te zijn is er weer een verdere integratie tussen ruiters en begeleiders ontstaan in een plezierige sfeer.  Het jaarlijkse ruiterkamp is daardoor iets waar door ruiters en begeleiders naar wordt uitgekeken.
De zelfstandigheid van de ruiters is verder vergroot door - waar mogelijk - taken bij de ruiters te leggen waarvoor in de reguliere lessen niet altijd tijd voor is.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 2.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl