20180049 Logo Stichting Sport HelptDe Sport Helpt Friends-dag is een volledig verzorgde dag in het teken van kinderen met een (ernstige) ziekte of beperking, bestaande uit een sportcarrousel en een droomontmoeting XXL. Een dag waarop het faciliteren en het stimuleren van sport en spel centraal staat, waarop de kinderen de mogelijkheid krijgen topsporters te ontmoeten en met hen te sporten. De focus ligt op beweging en sociale interactie van deze kinderen, de vreugde die zij ervaren na het contact met een topsporter en de kracht die zij hieruit putten. 

 

Met deze sportdag hopen wij 300  kinderen uit het hele land een glimlach te bezorgen, hen even te laten “vergeten” dat zij ernstig of  chronisch ziek zijn, of een lichamelijke of mentale beperking hebben. De sportdag in 2019 zal een pilot versie worden, bij succes wordt het een jaarlijks terugkerend evenement.

De dag wordt georganiseerd omdat algemeen bekend is dat sport, in welke hoedanigheid dan ook, een positieve impact heeft op de mentale, fysieke en sociale  ontwikkeling van een kind. Door in aanraking te komen met sport leren kinderen samen te werken, om te gaan met winst en verlies, wordt hun doorzettingsvermogen op de proef gesteld en ervaren ze de kracht van saamhorigheid. Ondanks dat de mogelijkheid om te sporten voor mensen met een handicap de afgelopen jaren is toegenomen, komen kinderen met een beperking, wegens uiteenlopende redenen minder (makkelijk) in aanraking met sport. Ze komen niet mee met andere kinderen, de kosten voor sportspullen of speciaal vervoer zijn te hoog of er is een gebrek aan voldoende (en deskundige) begeleiding tijdens een activiteit . Stichting Sport Helpt streeft ernaar hier, in samenwerking met hun partners, verandering in te brengen.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 1.500

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl