20180004 foto Heliolympics 1

‘Niemand aan de zijlijn’. Dat is de belangrijkste drijfveer.

 

De deelnemers ervaren het samen sporten, de uitdaging om grenzen te verleggen en zich hierdoor verder te ontwikkelen. Meedoen en plezier beleven staan daarbij voorop! Dit doel is ruimschoots behaald. Er waren maar liefst 1050 deelnemers (en zelfs nog meer aanmeldingen) voor de 10 wintersport activiteiten op 7 verschillende locaties.

Er is samengewerkt met Uniek Sporten en Special Heroes en het werken met paralympische en olympische ambassadeurs zoals Bibian Mentel , Geert Schipper en Kees-Jan van der Klooster bleek zeer succesvol. Er was hierdoor veel positieve aandacht in de media. Dit bevordert de integratie van onze doelgroep en maakt de drempel om lid te worden van een vereniging lager voor kinderen en jongeren met een beperking. Veel deelnemers zijn enthousiast geworden over hun eigen kunnen.

quotes van een aantal deelnemers:
- zelfs in de rolstoel kan ik schaatsen;
- toen ik die berg afging in een zitski, sprongen de tranen in mijn ogen van geluk;
- het is fantastisch om de vrijheid te voelen, alles aan de kant te zetten en als ieder ander gewoon te kunnen sporten;
- hoe het met de andere deelnemers zit, weet ik niet, maar ik ben er bij de volgende Heliolympics zeker weer bij...

 

Om het project goed uit te voeren waren maar liefst 70 vrijwilligers werkzaam bij de activiteiten. Ze hebben hoogte- en dieptepunten naast en met de deelnemers beleefd samen met de supporters en bezoekers die onze deelnemers langs de kant stonden aan te moedigen.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 10.000

 

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl