20170098 BOSK familiedag.1Ontmoeting, plezier maken, lotgenotencontact en het delen van ervaringen: dit zijn de belangrijkste ingrediënten van de tweejaarlijkse familiedag die de BOSK organiseert voor haar leden. Door het jaar heen organiseert de BOSK meerdere bijeenkomsten, maar die zijn handicap-gerelateerd. Op zich is dat prima, omdat de handicaps heel verschillend zijn en ieder z’n eigen vragen en uitdagingen kent.

De familiedag is bedoeld voor alle "diagnosegroepen. Voor gezinnen met een(ernstig) gehandicapt kind is een bezoek aan een pretpark lang niet altijd simpel te organiseren. Is het park aangepast? Kun je in een rolstoel overal komen? Zijn er aangepaste sanitaire voorzieningen? Zo maar enkele vragen waar  (ouders van) mensen met een motorische handicap  tegen aan lopen. 

Genieten van het park met al z’n attracties, maar zeker ook genieten van en met elkaar in een omgeving waarin de mens met een handicap eindelijk eens geen uitzondering, maar regel is!

Door de inzet van enthousiaste vrijwilligers kan de kinderen een prachtig kinderprogramma geboden worden, waarin kinderen met of zonder handicap samen plezier kunnen maken! Vanzelfsprekend is het aan ouders en kinderen om daar wel of niet aan deel te nemen. De een wil misschien lekker met het eigen gezin het park verkennen. Voor een ander kan het de mogelijkheid bieden om met de kinderen zonder beperking erop uit te trekken, in de wetenschap dat hun gehandicapte zoon of dochter ook geniet van een programma dat is afgestemd op zijn of haar mogelijkheden.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 3.750

 

 

 

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl