20170119 De Doelen stockfotoOp 12 februari jl. is het Nederlands Studenten Orkest langs geweest op mytylschool De Brug en hebben zij daar een tweetal concerten gegeven, samen met de My Breath My Music Band. Het orkest bestond uit ongeveer 60 musici, de band uit circa 6 leden en tijdens het concert op mytylschool De Brug zaten er per concert zo’n 150 leerlingen in de zaal. In totaal hebben er dus zo’n 300 leerlingen het concert bezocht.

Het concert bestond uit een viertal popnummers uitgevoerd door de band en het orkest en een kort optreden van een koperensemble, bestaande uit enkele orkestleden. Verder hebben een viertal orkestleden een strijkkwartet gevormd; zij hebben diezelfde dag ook nog een kort concertje voor de kleuterleerlingen van mytylschool De Brug gegeven. 

Tijdens het concert in de Doelen in Rotterdam diezelfde avond zaten er zo’n 2.000 mensen in de zaal. Het doel van deze gezamenlijke opening was om te laten zien dat het voor iedereen mogelijk is om een muziekinstrumenten te bespelen, ook voor mensen met een fysieke beperking.

Al met al kan gesteld worden dat beide doelstellingen behaald zijn: er zijn zo’n 300 leerlingen in aanraking gekomen met symfonische muziek en een symfonieorkest en tijdens het concert in de Doelen diezelfde avond hebben zo’n 2.000 mensen kennis gemaakt met de aangepaste muziekinstrumenten van de MBMM bandleden.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 2.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl