20170103 logo School Lyndensteyn rgbSchool Lyndensteyn organiseert voor 100 jonge leerlingen een ééndaagse schoolreis. Voor de leerlingen uit de eindgroepen van de SO (basisonderwijs)  en de leerlingen van het VSO (voortgezet onderwijs) wordt een meerdaags kamp georganiseerd. Op de SO en het VSO gaat het om ongeveer 90 leerlingen.

De schoolreis en kampen zijn voor alle leerlingen en bedoeld om  het groepsgevoel te versterken en de eigen zelfstandigheid te bevorderen zodat ze zich bewust worden van hun eigen functioneren in de maatschappij. Daarnaast is het losmaken van thuis en het leren van de verschillende mogelijkheden tot invulling van hun vrije tijd een belangrijk aspect.

 

Rekeninghoudend met de zwaarte van de handicaps in de groep, moeten er meerdere aanpassingen plaatsvinden. Bijvoorbeeld in het meegaan van verpleegkundigen en het huren van speciaal vervoer. De grootte en aanpassingen kunnen in verband met de tussentijdse nieuwe aanmeldingen en (ziekenhuis) behandelingen soms verschillen. Het JKF Kinderfonds ondersteunt School Lyndensteyn door een bijdrage in deze meerkosten te schenken.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 12.546,50

 

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl