20170114 Rolstoeldansen CuijkTerugblikken in de media op fantastisch JKF project WK en ONK Rolstoeldansen in Cuijk
Het JKF Kinderfonds heeft dit internationale evenement samen met de stagiair Dionne van Het Westeraam en het Vlogteam met Jelle en Mascha van Cam on Wheels bezocht tijdens het Paasweekend. We hebben mee mogen genieten van het zeer professioneel georganiseerde WK en ONK Rolstoeldansen in Cuijk.

Het was een jubileumeditie, want dit jaar bestond dit evenement al 30 jaar. Dit jaar werd ook voor het eerst de Corry van Hugten Award uitgereikt. In 1989 heeft Corry van Hugten van Stichting Rolstoeldansen Nederland samen met Stichting Brabant Danst de eerste wedstrijden rolstoeldansen georganiseerd met als doel de positie van mensen met een beperking in de maatschappij te verbeteren. De award wordt voortaan jaarlijks uitgereikt aan het danspaar met de meeste eerste plaatsen. Wereldtopper of beginner, iedereen maakt kans op deze prijs.

Er waren deelnemers uit maar liefst 25 landen aanwezig. We hebben teams uit Nederland, SloveniĆ«, Manilla, Japan, Belgie, Oostenrijk, Duitsland en nog veel meer landen gesproken. In de mooiste jurken, statige kostuums en met de meest prachtige kapsels en make-up kwamen de dansparen voorbij zoeven. Allemaal erg enthousiast en veel jongeren uit onze doelgroep. Rolstoeldansen is hip! 

 

   Het viel ons op dat er op elk niveau gedanst kon worden en dat is natuurlijk geweldig!
   Het enthousiasme spatte er daardoor ook vanaf, klik op onderstaande foto's voor de berichten & filmpjes: 

20170114 Vlog20170114 DG geen verplichte20170114 DG hans Verhoeven20170114 Facebook Holland Dans Spektakel20170114 Vimeo

 

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl