Update!

Inmiddels heeft het project plaatsgevonden. Het is succesvol verlopen en alle gestelde doelen zijn behaald. Er hebben maar liefst 42 judoka's binnen onze doelgroep meegedaan aan het toernooi en in totaal 60 katakoppels op 4 tatami.

Twee Japanse waarnemers hebben een bezoek gebracht aan het toernooi. Kodokan en All-Nipon Judo (de leidende autoriteiten op het gebied van Judo in de wereld) hebben de ambitie om in Japan ook Special Needs Judo Toernooien te organiseren, dit project werd (waarschijnlijk) als voorbeeld genomen, daar is de organisatie erg trots op (en JKF Kinderfonds natuurlijk ook!)

Op social media is er veel aandacht geweest voor het project. De aftermovie kan bekeken worden op https://www.youtube.com/watch?v=vaFGcjxtW8g en de foto's op https://sylverback.smugmug.com/JUDO/R-2018?BENGXX

 

 

 

20170106 SNWJGOok mensen met een lichamelijke beperking kunnen deelnemen aan een judo toernooi!

De Special Needs World Judo Games wordt in het kader van de Ben van der Eng Memorial (BENG!)

georganiseerd samen met een internationaal Special Needs Kata toernooi en op zondag 15 april een groot internationaal judofeest door de Special Needs Judo Foundation.

De deelnemende judoka's met een beperking komen uit Nederland, Europa en de wereld. Er komen in ieder geval al delegaties uit de Verenigde Staten en Brazilië (40 personen!) maar ook uit Zwitserland, Zweden, Belgié, Griekenland en Roemenië. De grootste groep A-judoka's komt uit Nederland. (De A staat voor aangepast judo)

Mensen die werken met judoka's met een beperking ontmoeten en opleiden; - streven naar een competitie waarbij judoka's met een beperking integraal kunnen sporten met reguliere judoka's; - in z'n algemeenheid promoten dat sporten gezond en mooi is en specifiek judo een bij uitstek geschikte sport is voor judoka's met een beperking; - plezier beleven aan sporten met veel nieuwe (internationale) judovrienden.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 5.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl