20170119 NSOHet Bijzonder Concert "Durf te dromen!" bestaat uit twee onderdelen: het geven van twee korte concerten op het revalidatiecentrum voor de leerlingen van mytylschool De Brug en het geven van een concert in de Doelen in samenwerking met MBMM.

Stichting het Nederlands Studenten Orkest (NSO) wil kinderen met een ernstige fysieke beperking de kans geven om in aanraking te komen met jonge mensen die een muziekinstrument bespelen in een voltallig symfonieorkest. Deze kinderen volgen onderwijs aan mytylschool De Brug, gehuisvest in revalidatiecentrum Rijndam. Omdat het voor veel kinderen lastig is om naar een concertzaal te gaan, velen van hen zitten in een aangepaste rolstoel, heeft het NSO besloten om met het voltallige orkest naar het revalidatiecentrum toe te gaan en daar twee korte concerten te geven en de kinderen kennis te laten maken met de muziekinstrumenten uit een symfonieorkest.

 

Voor veel kinderen die onderwijs volgen aan mytylschool De Brug is het lastig om een muziekinstrument te bespelen. Daarom zijn de muziekinstrumenten voor de kinderen zodanig aangepast, dat het alsnog mogelijk is om samen muziek te maken. Dit gebeurt in de band van stichting ‘My Breath My Music’, afgekort MBMM. Omdat het NSO niet alleen vóór, maar ook graag mét deze kinderen muziek wil maken, opent het concert in de Doelen op 12 februari 2018 met een aantal gezamenlijke stukken, uitgevoerd door het NSO en MBMM.

Met de programmering van het Bijzonder Concert bouwt het NSO voort op een grote historie van unieke concerten voor bijzondere doelgroepen. Afgelopen jaren is er onder andere ‘Ongehoord Goed’ georganiseerd voor dove en slechthorende kinderen, ‘Bijzonder Natuurlijk’, voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en ‘Ongezien Dichtbij’ voor blinde en slechtziende kinderen. Het vernieuwende van deze editie Bijzonder Concert is dat ze dit jaar naar de doelgroep toe zullen komen, in plaats van andersom. Verder is de opening van het concert in de Doelen met een gezamenlijk stuk ook een primeur!

Bijdrage JKF Kinderfonds € 2.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl