20180004 Heliolympics

Opnieuw staat Heliomare 7 dagen lang in het teken van de winterspelen, tijdens de officiële Olympische en paralympische winterspelen in Zuid Korea. Na de successen van de Heliolympics 2012, 2014 en 2016, organiseren ze nu de wintereditie van februari 2018!

Kinderen, jongeren en volwassenen gaan met elkaar, met de elementen en bovenal met zichzelf de strijd aan……. Wat kan ik, hoe verleg ik mijn grenzen, waar heb ik hulp bij nodig om toch een wintersport te beoefenen ondanks mijn handicap.

Zal ik winnen bij het (zit)skiën, ijspegels vangen, curlen of afdalen in de bobslee? De deelnemers ervaren het samen sporten, de uitdaging om grenzen te verleggen en zich hierdoor verder te ontwikkelen. Meedoen en plezier beleven staan daarbij voorop!

Heliomare stimuleert dat deze Heliolympische sporters gaan sporten tijdens hun revalidatie en hun schooltijd, en dit straks thuis voortzetten. Ze beogen hiermee dat talenten worden ontdekt en dat er integratie ontstaat tussen valide, invalide en professioneel sporten. Daarmee realiseren ze participatie voor de sporters en trekken we samen op met verschillende gemeentes, organisaties en verenigingen welke zich inzetten voor mensen met een beperking. Er wordt verwacht dat zo’n 750 deelnemende sporters de uitdaging te laten aangaan bij dit evenement.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 10.000

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl