20170090 Zadel JKF voor Gretta De Gravenruiters logos

Gretta is een Fjorden pony die op jonge leeftijd bij De Gravenruiters is komen wonen. Gretta is succesvol opgeleid om kinderen en jongeren met een beperking paard te laten rijden. Daarmee zorgt Gretta voor veel plezier en geluk bij jonge mensen die weinig andere mogelijkheden hebben om te bewegen.

 

Talent ontwikkelen

Net zoals de ruiters bij De Gravenruiters heeft Gretta veel talenten die ze graag verder wil ontwikkelen. Daarvoor was een nieuw zadel nodig dat goed op haar rug past en stevigheid biedt aan de
ruiters.

JKF Kinderfonds

Hulp van het JKF Kinderfonds bood uitkomst. Het JKF Kinderfonds onderschrijft de voordelen van het paardrijden voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. Het JKF Kinderfonds zag de talenten van Gretta en de mogelijkheden die Gretta en De Gravenruiters bieden aan deze jonge ruiters. Het zadel voor Gretta is door het JKF Kinderfonds gefinancierd. Met een passend zadel kan Gretta meerwaarde toevoegen aan het leven van kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking.

 

Aangepast paardrijden

Voor mensen met een beperking is Aangepast paardrijden een waardevolle manier van beweging ontspanning en therapie. Met behulp van vele gemotiveerde vrijwilligers, deskundige instructrices en jarenlange ervaring laten De Gravenruiters mensen met een beperking genieten van het contact met paarden. In het aanbod staan de mogelijkheden en behoeften van de ruiter centraal. De inzet van paarden, andere dieren en het buiten actief bezig zijn, heeft een positief effect op het fysieke en mentale welzijn van de ruiter. Ook met een beperking, heb je bij De Gravenruiters de teugels in handen.

De Gravenruiters

De Gravenruiters zet zich in voor mensen met een beperking. Naast aangepast paardrijden zijn er diverse andere mogelijkheden op de manege van De Gravenruiters. Zoals leren mennen in onze aangepaste menwagen, huifbedrijden of dagbesteding.

De Gravenruiters bedankt het JKF Kinderfonds voor haar ondersteuning. Samen zorgen we voor meer geluk in het leven van mensen met een beperking.

Bijdrage JKF Kinderfonds € 1.460

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl