De tweedejaars leerlingen van Onderwijscentrum het Roessingh zijn na de meivakantie op zeilkamp geweest. En ze hadden een geweldige week, zo lazen we in het eindverslag.

Onderwijscentrum Het Roessingh is een school voor leerlingen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar (verdeeld over 6 afdelingen) met een lichamelijke beperking of meervoudige handicap die aangepast onderwijs en (para)medische behandeling nodig hebben. Er zijn ongeveer 32 klassen/groepen, die elk jaar op excursie, schoolreisje of schoolkamp gaan. De activiteiten variëren van culturele en sportieve tot sociaal leerzame activiteiten. Maar plezier hebben met elkaar staat bij al deze activiteiten voorop!

Voor de leerlingen is vaak extra en aangepast vervoer nodig, ook aangepaste accommodaties zijn nodig en het vraagt nogal wat extra mensen voor de begeleiding. Hierdoor lopen de kosten voor sommige activiteiten behoorlijk op. Onderwijscentrum Het Roessingh deed bij het JKF Kinderfonds een aanvraag voor financiële ondersteuning voor de meerkosten van de diverse activiteiten. Het JKF Kinderfonds steunde het zeilkamp.

De eerste groep leerlingen was van maandag tot en met woensdag op zeilkamp naar het watersporteiland Robinson Crusoe van SailWise, de tweede groep van woensdag tot en met vrijdag. Dat het weer een geweldige week was kunt u zien op de vele foto’s op de website van OCR Het Roessingh.

Alle leerlingen hebben genoten van al hetgeen waaraan zij meegedaan hebben, of dit nu een bezoekje aan een museum was, een zeiltocht, een schoolkamp in het bos, een bezoek aan een belevingstuin of wat dan ook was, ze hebben genoten en houden deze blijde, leerzame herinnering  voor altijd bij zich. Dus 100% geslaagd!

De positieve ervaringen dragen bij aan een positievere kijk op zichzelf, waardoor de leerlingen meer zelfvertrouwen hebben gekregen en meer aandurven, zowel op school als in de thuissituatie.

Het JKF Kinderfonds zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met lichamelijke beperkingen. Ook voor hen is het deelnemen aan een schoolreis of zeilkamp erg belangrijk. Daarom droeg het JKF Kinderfonds graag bij aan het zeilkamp van de tweedeklassers van Onderwijscentrum Het Roessingh. 

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl