Het zit er helaas weer op voor dit jaar, het ruiterkamp 2017 van Vereniging Paardrijden Gehandicapten uit Opmeer.

Vereniging Paardrijden Gehandicapten (VPG) Opmeer heeft als doel het laten paard- en ponyrijden door mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of meervoudige beperking in een hiervoor geschikte omgeving. Er wordt naar gestreefd om alle ruiters en amazones hippische vaardigheden bij te brengen. Zelfstandigheid tijdens het paardrijden wordt gestimuleerd, maar is geen vereiste. VPG Opmeer kijkt altijd naar de individuele mogelijkheden van de ruiter/amazone en erkent de individuele vaardigheidsgrenzen van haar leden. Het sociale- en recreatieve aspect van het paardrijden wordt hierbij minstens net zo belangrijk gevonden.

Maar wat betekende dit allemaal voor de ruiters en amazones tijdens het ruiterkamp dat de VPG Opmeer deze zomer organiseerde?

In ieder geval dat alle 42 deelnemers (ruiters, amazones en begeleiders) een ontspannen, leerzame en sfeervolle vier dagen hadden. Er werd veel paardgereden en er was een aanvullend activiteitenprogramma. De deelnemers brachten de 4 dagen en 3 nachten door in Manege “De Eekwal” te Emmen.  Er werd elke dag in het bos en op de heide gereden, dit in tegenstelling tot de reguliere lessen van de VPG die meestal in een overdekte binnenbak worden gegeven.  

Door in sommige gevallen met kleine groepen op pad te gaan was het mogelijk nog meer persoonlijke aandacht te geven en kwamen ook de vaardigheden en daardoor de zelfstandigheid van individuele ruiters beter en vollediger tot hun recht.

En als er behalve veel paardrijden ook nog leuke activiteiten georganiseerd worden, zoals een vossenjacht in Emmen, een speurtocht op de manege en een feestavond vol superhelden, dan kan het ruiterkamp 2017 alleen maar heel geslaagd genoemd worden. Welverdiende complimenten voor de organisatie en begeleiders van het ruiterkamp!!

Meer foto's van het ruiterkamp vindt u via de website van VPG Opmeer.

Het JKF Kinderfonds zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met lichamelijke beperkingen. Ook voor hen is het kunnen paardrijden en deelnemen aan een ruiterkamp erg belangrijk. Daarom droeg het JKF Kinderfonds graag bij aan het ruiterkamp 2017 van Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer.

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl