Er was eens ..... een fantastische vakantieweek.

Ook deze zomer organiseerde Stichting Idéfix een vakantieweek voor kinderen met een beperking.

De vakantieweek vond plaats in de Christina Hoeve op 'de Leemkule' in Hattem.

Bij aankomst op het terrein zagen de kinderen een schitterende tent staan. Geen circustent, maar een sprookjestent. Het domein van de sprookjesverteller. Elke keer als de kinderen in de sprookjestent waren, maakte de sprookjesverteller zijn opwachting met zijn sprookjesboek onder zijn arm. En zoals bij een sprookjesverteller past, was zijn opkomst meestal spectaculair. Begeleid door dramatische muziek en met rook uit de heksenketel. Prachtige, spannende sprookjes vertelde hij, zo spannend dat je je baard er bij op zou eten als je een baard had.

Maar zoals ze bij kamp Idéfix weten: een kamp zonder tegenslag is geen kamp! En ja hoor, ook dit jaar was er weer tegenslag. Een akelig en lelijk personage verscheen in de tent, toonde zijn rotte tanden en sprak een vloek uit over de sprookjeswereld! Eerst dachten de kinderen dat het allemaal wel mee zou vallen, maar dat bleek anders uit te pakken. Nadat de vloek uitgesproken was, begonnen er steeds grotere stukken uit de sprookjes te missen. De verhalen klopten helemaal niet meer. Maar gelukkig, de sprookjesverteller wist raad. Kamp Idéfix moest bij alle activiteiten letters verzamelen en zodoende de spreuk bijeen sprokkelen die de vloek zou opheffen. Dat lukte! Het gevaar was weer voor een jaar verdreven.

Al letters najagend hebben de kinderen veel activiteiten uitgevoerd: tochten door het bos, een tafeldek-wedstrijd, toverboeken versieren, speurtochten, ezeltje-prik en piñata's kapot slaan. Ook werden er verschillende voorstellingen biijgewoond, bijvoorbeeld een sprookje in het centrum van Elburg en Peter en de wolf in de sprookjestent. Kortom: het was een geweldige vakantieweek.

Meer verhalen en foto's van de vakantieweek vindt u op de website van Stichting Idéfix.

Het JKF Kinderfonds zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met lichamelijke beperkingen. Ook voor hen is het kunnen deelnemen aan een vakantiekamp erg belangrijk. Daarom droeg het JKF Kinderfonds graag bij aan het vakantiekamp van Stichting Idéfix.

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl