Stond er boven het verslag van Jamell, Lucas en Elsen over het schoolkamp op Texel dat de leerlingen van Onderwijscentrum De Twijn in juli hadden.
Dat geeft al aan dat de leerlingen een geweldige week meegemaakt hebben.

Maar ook in het tweede verslag van Jan Jaap lazen we over het enthousiasme van de leerlingen.
Bepakt en bezakt verzamelden de leerlingen en begeleiders zich bij De Twijn, waarna ze in busjes naar Den Helder vertrokken om met de boot naar Texel te gaan. Op Texel verbleven de leerlingen in huisjes. De begeleiders hadden een afwisselend programma samengesteld. De leerlingen bezochten Ecomare, natuurgebied De Slufter waar ze zeehondjes zagen. En op het wad hebben ze gevist en krabben gevangen. Er werd geshopped en gezellig samen gegeten. U kunt de beide verslagen lezen op de website van De Twijn.

Een speciaal schoolkamp voor kinderen met een beperking, zorgt ervoor dat er een (nog) betere binding tussen leerling en leerkracht ontstaat. Doordat zij op elkaar aangewezen zijn, kunnen er doorbraken ontstaan, ook omdat er die week geen schooltijden zijn en er 'doorgewerkt' kan worden.

De kampen vinden plaats in aangepaste accommodaties, t.w. Bio Vakantieoord Arnhem (7x), twee in groepsaccommodaties op Texel en Vlieland en twee op een camping. Voor het vervoer wordt gebruik gemaakt van rolstoelbussen.

Het JKF Kinderfonds zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met lichamelijke beperkingen. Ook voor hen is het kunnen deelnemen aan een schoolkamp erg belangrijk. Daarom droeg het JKF Kinderfonds graag bij aan de schoolkampen van Onderwijscentrum De Twijn.

 


Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl