19 Maart jl. vertrokken 13 leerlingen van Onderwijscentrum De Twijn uit Zwolle op skikamp. Niet zomaar een skikamp, maar een Stoerwinterweek voor leerlingen met een motorische beperking.

Na een lange busreis kwamen ze aan in Oostenrijk, waar de volgende dag al werd begonnen met de lessen. Tijdens deze week leerden ze, onder begeleiding van drie speciaal hiervoor opgeleide Oostenrijkse skileraren, (zit)skiën. Soms was het mistig, gelukkig meestal zonnig.

De skiweek is belangrijk voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden en zelfstandigheid. Dat bleek uit het eindverslag dat wij ontvingen van Onderwijscentrum De Twijn. Alle leerlingen hebben vorderingen gemaakt. Eén leerlinge heeft een enorme opkikker gekregen door het skikamp, een boost in haar ontwikkeling. Zij raakte door de reis uit haar isolement en loopt nu blij en trots door school.
Bij alle leerlingen bleek dat hun sociale vaardigheden verbeterd zijn doordat zij samen taken moesten uitvoeren. Ook bleek dat zij die taken later in de week op eigen initiatief uitvoerden. Een goede prestatie. Maar ook het sporten en bewegen heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de hele groep. Kortom: zo'n skikamp is van grote invloed op de ontwikkeling van deze leerlingen.

Het JKF Kinderfonds zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met lichamelijke beperkingen. Ook voor hen is het ervaren van skiën heel belangrijk. Daarom draagt het JKF Kinderfonds graag bij aan de Stoerwinterweek van Onderwijscentrum De Twijn.

Youtube

 

Instagram

Facebook

Contactinformatie

JKF Kinderfonds

Heijenoordseweg 3 
6813 GG Arnhem

telefoon: 026-3526981 

email: projecten@jkfkinderfonds.nl